Een tuin inrichten

Een tuin is een verzameling van de mooiste planten in de natuur en die bestaat uit meerdere natuurlijke vormen zoals takken, bomen, bloemen, dieren enz. Een door de mens gecreëerde weergave van de natuur is een tuin.

Hoe richten wij een tuin in?

We hebben met z’n allen al even mogen genieten van het heerlijke zonnetje en kunnen niet wachten totdat de zomer aanbreekt. Als het mooi weer is, willen we natuurlijk graag in onze tuin kunnen genieten. Kan jouw tuin wel iets meer gezelligheid gebruiken? Of ben je niet tevreden over de huidige inrichting? Dit is hét moment om de tuin aan te pakken. Wij geven je enkele tips voor de inrichting. 

 Een tuin helemaal opnieuw inrichten lijkt misschien ontmoedigend! Maar we hebben heel veel geweldige ideeën en plannen voor elk type tuin, of het nu groot of heel klein is. Kijk om te beginnen naar het gebied dat u wilt beplanten: Ligt dat in de volle zon, halfschaduw of volledige schaduw. Denk ook aan seizoenswisselingen. Een gebied dat bijvoorbeeld in de zomer in de volle schaduw is, kan in het voorjaar in de volle zon zijn. Dat bepaalt welke planten in dat gebied zullen gedijen. 

Het is ook belangrijk om geduld te hebben, want tuinen worden niet van de ene op de andere dag ingericht!  En of je nu een ervaren tuinier bent of een complete beginner. Moeder Natuur blijft  onverwachte wendingen geven. Het komt erop neer dat je nooit klaar bent met leren over planten en je tuin. Ga dus de uitdagingen aan, geniet van de verrassingen en ga door met met geweldige  inrichtingsideeën voor je eigen tuin.

 

 

Maak een plan!

Voordat je naar de bouwmarkt rent en een nieuwe loungeset aanschaft, is het belangrijk dat je een plan maakt. Als je de tuin in z’n geheel wilt aanpassen, vergt dit namelijk heel wat tijd en moeite. Wil je graag veel planten in je tuin? Of ga je voor een groot grasveld? Er zijn enorm veel mogelijkheden als het gaat om het inrichten van de tuin. Het is belangrijk dat je van tevoren goed nadenkt over wat je wilt. Zo wordt er vaak gekozen voor een groot terras, maar het is ook mogelijk om meerdere zitplekken in de tuin te creëren. 

Geen groene vingers? Kies voor kunstplanten

Heb jij geen groene vingers? DIt is helemaal niet erg. Ook als je niet van planten of bloemen houdt, kun je de tuin erg gezellig en groen inrichten. Er zijn namelijk heel veel kunstplanten voor buiten verkrijgbaar. Kunstplanten zijn in het wooninterieur niet alleen interieur, deze kun je natuurlijk ook gewoon in de tuin neerzetten. Je zorgt niet alleen voor een betere uitstraling, maar ook maak je je terras of tuin onderhoudsvrij. Een kunstplant heeft natuurlijk geen water nodig en is 100% geschikt voor de tuin, het terras of aan het zwembad. 

Ga je voor een tropisch tintje in de tuin? Je kunt het vakantiegevoel naar je tuin halen door een kunstpalm voor buiten te plaatsen. Het Nederlandse klimaat is namelijk niet geschikt voor een echte palm, maar dit hoeft je niet te weerhouden van het toepassen van een tropische stijl. 

Zet de puntjes op de i met decoratie

Ben je tevreden over de inrichting van de tuin? Als de indeling helder is en je een aantal leuke meubels hebt geplaatst, kun je ervoor kiezen om aan de slag te gaan met decoratie. Met accessoires kun je de uitstraling van de tuin namelijk nog mooier en gezelliger maken. Je zet als het ware de puntjes op de i. Kies voor een grote plantenbak in een kleur die bij het geheel past. Dit kan bijvoorbeeld een aardetint zijn, maar het is ook leuk om een beetje contrast aan te brengen. Zo kun je gerust een opvallende accentkleur toepassen met accessoires. Plaats een aantal leuke kussentjes op de loungebank en leg een buitenkleed op de vloer en de zomer kan beginnen.

Het lente gevoel

Een tuin is de eerste plaats om de wisseling van de seizoenen te zien, en de lente is daarop geen uitzondering. Het voelt nog wat ijzig aan, maar buiten ontwaakt de flora en komen zachte groene scheuten op die door de aarde breken. Al snel verschijnen bloesems en bloemen, ​​die de geest altijd opvrolijken. De waardering van boeket4u.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.4/10 gebaseerd op 10 reviews.