Beste luchtzuiverende planten

Beste luchtzuiverende planten

  Luchtzuiverende planten

  Planten die luchtzuiverend zijn, zijn o.a. de Sanseveria, de Lepelplant/Spathiphyllum,  Ficus, Philodendron. Alle planten zijn te zien op de website van Boeket4u.nl. Wilt u gifstoffen in uw huis verminderen? Het zijn vaak de ziektekiemen en gifstoffen die je niet kunt zien en die dus het schadelijkst zijn. Een plant, die luchtzuiverend is, zal je helpen gifstoffen te verwijderen en de luchtkwaliteit te verbeteren.
   

  Luchtzuiverende planten zijn onmisbaar voor het menselijk leven. Door fotosynthese zetten ze de kooldioxide die we uitademen om in verse zuurstof. En ze kunnen ook gifstoffen verwijderen uit de lucht die we inademen. Lucht zuiverend dus! Een beroemd NASA-onderzoeker ontdekte dat kamerplanten de lucht kunnen zuiveren van kankerverwekkende vluchtige organische stoffen zoals formaldehyde en benzeen. Uit later onderzoek is gebleken dat bodem micro-organismen in potplanten ook een rol spelen bij het reinigen van de binnenlucht. Waxinelichthouder Glas rode rozen rond

  Wetenschappelijk onderzoek

  Op basis van dit onderzoek zeggen sommige wetenschappers dat planten effectieve natuurlijke luchtreinigers zijn. En hoe groter en groener de plant, hoe beter hij de lucht reinigt. De hoeveelheid bladoppervlak beïnvloedt de snelheid van luchtzuivering. Een onderzoekster heeft het onderzoek naar de luchtkwaliteitsvoordelen van luchtzuiverende kamerplanten beoordeeld. Er bestaat geen twijfel dat planten in staat zijn om vluchtige chemische gifstoffen uit de lucht te verwijderen.

  Lucht

  In veel gevallen keert de lucht in uw huis eenmaal per uur volledig om d.w.z., wisselt van plaats met buitenlucht. Er is een enorme hoeveelheid lucht die binnenkomt en uitgaat in de meeste huizen. 

  Ze bieden ook een aantal op feiten gebaseerde gezondheidsvoordelen. Studies hebben aangetoond dat planten stress kunnen elimineren door het zenuwstelsel te kalmeren. En dat mensen zich ook gelukkiger kunnen voelen. Meer onderzoek toont aan dat tijd doorbrengen in de natuur een positief effect heeft op het humeur en het energieniveau van de mens.

  Zijn er nog andere voordelen aan het introduceren van luchtzuiverende planten in uw ruimte?

  Zeker! Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs over de positieve effecten van kamerplanten op productiviteit en welzijn .

  In een kantooromgeving bleek dat de introductie van bureauplanten aanzienlijke positieve effecten had op de focus, creativiteit en productiviteit van mensen.

  Afgezien het verbeteren van de kwaliteit van uw werkruimte door planten, zijn het ook kosten effectievere luchtreinigers dan degenen die op elektriciteit werken.

  Online bestellen 

  Bestel uw sanseveria, ficus of andere luchtzuiverende plant eenvoudig online. Voor de bezorging in Nederland  hanteren wij een levertijd van twee dagen.

  Kamerplant Philodendron bestellen

  Kamerplant Philodendron ‘Imperial Red'

  De plant staat graag in helder, indirect licht, in goed doorlatende grond voor een optimale groei. Het profiteert ook van de hoogste luchtvochtigheid die u kunt bieden! Deze tropische luchtzuiverende plant is in veel gebieden een bijzonder populaire kamerplant. Kamerplant Philodendron bestellen en laten bezorgen via Boeket4u.

  De bladeren zijn de belangrijkste reden om Philodendron ‘Imperial Red' te kweken. Het blad is glanzend en nieuwe bladeren krijgen een fantastische rode kleur. Later ontwikkelen ze zich tot een donker roodpaarse kleur en uiteindelijk zijn ze donkergroen. De bladeren zijn ovaal van vorm en worden ongeveer 20 cm lang.

  Philodendron

  Er zijn wel honderden soorten Philodendron, allemaal in de familie van de Aronskelken. De bekendste is de Monstera, de gatenplant. De philodendrons komen van nature uit Zuid Amerika.

  Een weelderige, decoratieve bladplant met grote, ovale, leerachtige bladeren. Jonge bladeren zijn helderrood, rijpend naar bordeauxrood-paars en uiteindelijk donker glanzend groen. Philodendron Imperial Red heeft een compacte, bossige groeiwijze.

  Een geweldige onderhoudsarme optie en schaduw tolerant op de koop toe. Ideaal voor het toevoegen van luchtzuiverende voordelen aan huis of kantoor.

  De planten zijn sterk, doen het goed in de schaduw en zijn daarom makkelijke kamerplanten.

  Het blad van de Imperial Red is een soort ‘two tone' en varieert van donkergroen tot bruinrood afhankelijk van de lichtinval.

  blank
  Dracaena Warneckii

  Het blad van de ‘Warneckii' is fris groen met witte strepen. Bovendien is het blad mooi breed. De Drakenbloedboom heeft zijn lugubere naam te danken aan het rode hars dat uit beschadigingen in het blad druppelt. Deze planten zijn inheems in Zuid Amerika, Afrika en Zuid-Oost Azië. De Dracaena staat hoog in de top 10 luchtzuiverende planten van de NASA

  blank

  De Sansevieria is een heel bekende kamerplant en wordt ook wel “vrouwentong” genoemd. Oorspronkelijk komen deze planten uit Afrika, Madagaskar en zuid Azië. De Laurentii is een echte klassieke Sansevieria, met grote platte bladeren met een gele rand. Een Sansevieria is extreem makkelijk te verzorgen. Doordat hij best wel even zonder water kan en niet heel veel eisen stelt aan zijn standplaats. 

  Een perfecte plant dus voor iemand die vaak een periode weg is van huis, of voor de student die wel wat groen wil, maar niet zoveel bezig wil zijn met de verzorging ervan.

  Deze Sansevieria is ook een van de planten die de lucht in huis kan zuiveren! Dat betekent dat hij niet alleen CO2 omzet in zuurstof, maar dat hij ook allerlei schadelijke stoffen uit de lucht haalt. In tegenstelling tot de meeste planten, doet de Sansevieria dit voornamelijk ‘s nachts. Perfect voor slaapkamers in woningen in de stad en voor huizen met weinig ventilatie!

   
  blank

  Luchtzuiverende plant Ficus elastica

  De ficus is ook wel bekend als de rubberplant. Deze prachtige kamerplant, die wordt geprezen om zijn weelderige blad, is heel gemakkelijk te kweken.

  Een natuurlijke luchtverfrisser! De rubberboom is gekweekt om te overleven. En kan het met minder licht redden dan de meeste kamerplanten. Het is ook een van de beste om gifstoffen uit de lucht te verwijderen. Het is daarom een ​​ideale kantoorplant voor een kelder of een groot kantoor met weinig natuurlijk licht of lucht.

  Rubberplant

  De rubberplant (Ficus Elastica) is een populaire sierplant uit het geslacht Ficus. Ook heeft de Ficus Elastica een houtachtige stam met dikke ovale donkergroene glanzende bladeren. De plant zal het goed doen op een mooie, goed verlichte plek. De elastica is een geweldige plant voor het reinigen van de  lucht.

  Als extra bonus is dit een van de meest effectieve planten om de lucht te filteren.

  Ficus familie:

  Uit de Ficus-familie is de rubberplant een populaire kamerplant, maar nu zijn er nieuwere en betere soorten. Zoals deze vorm met grotere en bredere glanzende bladeren. Hoewel we aanraden om de plant te plaatsen in helder maar indirect licht, verdragen rubberplanten een paar uur ochtendzon.

  De waardering van boeket4u.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.2/10 gebaseerd op 9 reviews.
  Shopping Cart