betekenis van de bloem

Waarom geef je bloemen?

Betekenis van de bloem

Waarom geef je bloemen? Wist u dat er sinds de 18e eeuw een echte bloementaal bestaat. De bloementaal heet floriografie. In die tijd werd er aan iedere bloem een symbolische betekenis gegeven. Met bloemen kunt u dus iets zeggen! Kies de juiste bloemsoort voor de juiste gelegenheid en maak uw bloemen cadeau nog specialer! Bloemen zijn het meest gegeven cadeau in Nederland. We geven bloemen over het algemeen om iets duidelijk te maken. Het symboliseert een boodschap.

Bloemen

Gelegenheidstips voor het geven van bloemen

Enkele gelegenheidstips voor het geven van bloemen zijn bijvoorbeeld, een verjaardag, voor Moederdag, om iemand beterschap te wensen, te feliciteren als iemand geslaagd is voor een examen, om bedankt te zeggen, succes te wensen, of te zeggen: LOVE YOU!

Bloemen kopen

Welke bloemen voor welke gelegenheid

We lijken onbewust aan te voelen welke bloemen we voor welke gelegenheid kunnen gebruiken, een keus bij bloemen kan dus nooit verkeerd zijn. Maar door te weten welke bloem welke betekenis heeft kunt u het boeket dat u wilt geven wel een stuk persoonlijker maken!

Hieronder een kleine opsomming van bloemen met daarachter hun betekenis. Daarnaast kunt u bij het kiezen van een boeket ook rekening houden met de kleur van de bloemen. Ook kleuren hebben namelijk allemaal een betekenis! U kunt met deze extra kennis een mooi boeket bloemen bestellen om daadwerkelijk persoonlijk te verrassen, feliciteren of te bedanken!

Bloemen en hun symbolische betekenis

De Acacia staat voor vriendschap. De Amaryllis staat voor schoonheid en trots. De Anjer in het wit staat voor liefde en geluk. Rode Anjers voor bewondering, liefde en genegenheid. De Anthurium staat voor exotische schoonheid en de Azalea voor “Wees voorzichtig!” Bamboe voor oprechtheid en duurzaamheid en de Chrysant voor vriendschap, trouw en eerlijkheid. Met Fresia’s geef je vertrouwen en deel je vreugde en de Gardenia staat voor geheime liefde. Met Gerbera’s geef je vriendschap, straal je trots uit en kun je de liefde verklaren. De Hortensia staat voor begrip. De Hyacint staat voor vrede, toewijding, trots en schoonheid, terwijl je een Iris geeft voor vertrouwen hoop en wijsheid. De Lelie geef je voor liefde, zuiverheid, vruchtbaarheid en eenheid en de Narcis bij nieuw leven! De Oranjebloesem staat voor geluk in het huwelijk en de Orchidee voor liefde, schoonheid en kracht. De niet zo bekende Ranonkel staat voor charme en de Tulp voor succes. De mooie grote Zonnebloem geeft je als je iemand bewonderd of kracht toewenst. En dan hebben we natuurlijk nog de Rozen. Rozen kun je voor iedere gelegenheid gebruiken, echter kun je met de kleur van de roos weer een extra boodschap meegeven aan je boeket!

https://www.boeket4u.nl/verzorgingstips-voor-bloemen-en-boeketten/

http://www.decorumplantsflowers.nl

Roos Red Naomi Large (20 stuks)

Bloemen bestellen

De waardering van boeket4u.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.0/10 gebaseerd op 5 reviews.