Geplaatst op

Wat zegt de kleur van de bloem?

betekenis van kleuren bloemen

Wat zegt de kleur van de bloem?

Een boeket laten bezorgen bij iemand die u dankbaar bent, feliciteren wilt of misschien wel sterkte toewenst is een mooi gebaar. Maar hoe leuk is het om nog een extra verborgen boodschap in het boeket toe te voegen. Een boodschap die verder niets extra’s kost. Een kleurrijke boodschap! De kleuren van de bloemen die u uitkiest om het boeket mee samen te stellen zeggen namelijk wat! Iedere kleur heeft een eigen betekenis. En nog bijzonderder is… Als u op uw eigen gevoel afgaat zal u waarschijnlijk de juiste kleur kiezen! Wilt u toch wat meer zekerheid bij het kiezen van de kleur bloemen in een boeket? Lees dan de betekenis van kleuren bloemen hieronder.

Rode bloemen

Een veel gekozen kleur bloem is rood. Rode rozen, maar ook rode tulpen en rode chrysanten. De kleur rood staat voor hartstocht, levenskracht, liefde en romantiek. Maar ook voor warmte, zwoelheid, verleiding en kracht. Niet voor niets is de rode bloem dus een veel gekozen kleur!

Roze bloemen

Ook roze bloemen komen veelvuldig voor in boeketten. De kleur roze staat voor tederheid, blijdschap, zoet en zachtheid. Voor een geboorte zijn roze bloemen bijvoorbeeld zeer geschikt!

Oranje bloemen

Oranje bloemen horen bij Nederland! Oranje symboliseert vrolijkheid, warmte, gezelligheid en plezier. Maar ook energie, aandacht en natuurlijk beweging en sportiviteit!

Gele bloemen

De gele bloemen komen het meest voor in de lente. Het is dan ook niet gek dat de kleur geel staat voor nieuw begin, vrolijkheid en vreugde. Maar geel staat ook voor groei, energie en optimisme.

Witte bloemen


De witte kleur staat voor onschuld, helderheid, reinheid, puurheid en zuiverheid. Vandaar dat een trouwjurk vaak wit is. Ook de bloemen bij een trouwerij zijn vaak wit, de kleur wit staat ook voor volmaaktheid, waarheid, kalmte en natuurlijke liefde.

Ook de soort bloem heeft een betekenis! Wilt u een dubbele boodschap geven met een boeket? Kijk dan niet alleen naar de kleur maar ook naar het soort bloem! Ook de bloemsoort heeft namelijk een betekenis. Lees verder…

http://www.bloemen.org

https://www.boeket4u.nl/product/heavy-metal-medium/

Kim Extra Large Red