Geplaatst op

3 tips voor het inrichten van de tuin

We hebben met z’n allen al even mogen genieten van het heerlijke zonnetje en kunnen niet wachten totdat de zomer aanbreekt. Als het mooi weer is, willen we natuurlijk graag in onze tuin kunnen genieten. Kan jouw tuin wel iets meer gezelligheid gebruiken? Of ben je niet tevreden over de huidige inrichting? Dit is hét moment om de tuin aan te pakken. Wij geven je drie tips voor de inrichting. 

Maak een plan!

Voordat je naar de bouwmarkt rent en een nieuwe loungeset aanschaft, is het belangrijk dat je een plan maakt. Als je de tuin in z’n geheel wilt aanpassen, vergt dit namelijk heel wat tijd en moeite. Wil je graag veel planten in je tuin? Of ga je voor een groot grasveld? Er zijn enorm veel mogelijkheden als het gaat om het inrichten van de tuin. Het is belangrijk dat je van tevoren goed nadenkt over wat je wilt. Zo wordt er vaak gekozen voor een groot terras, maar het is ook mogelijk om meerdere zitplekken in de tuin te creëren. 

Geen groene vingers? Kies voor kunstplanten

Heb jij geen groene vingers? DIt is helemaal niet erg. Ook als je niet van planten of bloemen houdt, kun je de tuin erg gezellig en groen inrichten. Er zijn namelijk heel veel kunstplanten voor buiten verkrijgbaar. Kunstplanten zijn in het wooninterieur niet alleen interieur, deze kun je natuurlijk ook gewoon in de tuin neerzetten. Je zorgt niet alleen voor een betere uitstraling, maar ook maak je je terras of tuin onderhoudsvrij. Een kunstplant heeft natuurlijk geen water nodig en is 100% geschikt voor de tuin, het terras of aan het zwembad. 

 

Ga je voor een tropisch tintje in de tuin? Je kunt het vakantiegevoel naar je tuin halen door een kunstpalm voor buiten te plaatsen. Het Nederlandse klimaat is namelijk niet geschikt voor een echte palm, maar dit hoeft je niet te weerhouden van het toepassen van een tropische stijl. 

Zet de puntjes op de i met decoratie

Ben je tevreden over de inrichting van de tuin? Als de indeling helder is en je een aantal leuke meubels hebt geplaatst, kun je ervoor kiezen om aan de slag te gaan met decoratie. Met accessoires kun je de uitstraling van de tuin namelijk nog mooier en gezelliger maken. Je zet als het ware de puntjes op de i. Kies voor een grote plantenbak in een kleur die bij het geheel past. Dit kan bijvoorbeeld een aardetint zijn, maar het is ook leuk om een beetje contrast aan te brengen. Zo kun je gerust een opvallende accentkleur toepassen met accessoires. Plaats een aantal leuke kussentjes op de loungebank en leg een buitenkleed op de vloer en de zomer kan beginnen. 

Geplaatst op

Babyshower organiseren: met deze tips

Super leuk, je beste vriendin is zwanger! Tijdens deze periode in haar leven kan jij als beste vriendin een extra steentje bijdragen. En natuurlijk is het krijgen van een kind niet alleen leuk voor je vriendin en haar vriend maar ook voor hun familie en misschien ook wel voor jou. Naast de extra dingen die je voor je vriendin kan doen is het natuurlijk ook leuk om een babyshower te organiseren. Maar hoe moet dat nou en wat komt daar allemaal bij kijken? Lees dat in deze blog.

Wie is verantwoordelijk voor de organisatie?

Hierboven werd het al eventjes benoemd dat jij als beste vriendin een babyshower kan organiseren. Maar natuurlijk hoef je dit niet alleen te doen. Grote kans dat de moeder, (misschien wel zus of nicht) of andere vriendinnen daar ook bij willen helpen. Maak een WhatsApp groepschat aan met alle potentiele helpers en kijk wie er mee wil helpen. Samen iets organiseren is ook altijd leuker dan alleen.

Thema & versiering

Vaak hebben vrouwen al ver voordat ze zwanger zijn een idee over hoe hun babyshower eruit moet komen te zien. Ze kunnen deze ideeën delen met hun vrienden of ergens noteren.  Een thema maakt de babyshower extra leuk en mooi qua versiering. Is je beste vriendin fan van Disney dan is een Disney thema heel leuk. Houdt ze meer van een strakke aankleding dan kan je kiezen voor een rose gold of blauw gold confetti ballonnen thema. En natuurlijk horen bloemen ook bij een babyshower want dat fleurt de omgeving helemaal op.

Babyshower cadeaus

Bij een babyshower is het gebruikelijk om cadeaus te geven die voor de baby zijn of voor de moeder. Een cadeau waar mensen echt iets aan hebben is een kinderwagen. Vaak zijn kinderwagens niet goedkoop en daarom is het leuk om met een groepje mensen samen een kinderwagen te geven bijvoorbeeld van Bugaboo. Daarnaast zullen pampers altijd welkom zijn en natuurlijk ook rompertjes en babyspeelgoed.

Geplaatst op

Cadeautips voor het behalen van een rijbewijs

Wanneer je de 18 nader mag je in Nederland beginnen met je rijbewijs. Voordat je 18 bent mag je al leren voor je theorie-examen en op je 18e mag je de weg op. Het halen van een rijbewijs is voor veel jongeren en misschien ook nog wel voor ouderen een belangrijk moment in hun leven. Het zorgt niet alleen voor vrijheid maar biedt ook kansen qua werk waarvoor je een rijbewijs nodig hebt. De gemiddelde Nederlander doet ongeveer 1 jaar over het halen van het rijbewijs. Ken jij iemand die eindelijk zijn rijbewijs heeft gehaald en wil je die persoon een leuk cadeau geven? Lees dan de cadeautips in deze blog.

Cadeautips

1. Zeg het met bloemen

Een rijbewijs halen voelt als een hele prestatie en misschien ook zelfs wel als een opluchting. Het is bijna net zo belangrijk als het halen van een studie. Het hoeft natuurlijk niet uitbundig gevierd te worden maar het is wel leuk om de persoon in kwestie ermee te feliciteren. En wat is een mooi en leuk cadeau om te geven voor zo een gelegenheid? Wij denken dat een boeket bloemen altijd wel een geschikt cadeau is. En natuurlijk mag een kaartje niet vergeten worden.

2. Een auto kopen?

Alleen in programma’s zoals My Sweet 16 of iets anders krijgen verwende tieners een auto van hun ouders. Maar het kan natuurlijk wel een geschikt cadeau zijn. Want op deze manier leert de persoon om zelfstandig te rijden. En oefening baart kunst zeker na het halen van het rijbewijs.

Maar eerst het rijbewijs halen!

Het kan ook voorkomen dat je iemand kent die al een tijdje bezig is met zijn theorie-examen. Vele weten dat het theorie-examen een best pittig onderdeel is. Wilt het examen maar niet lukken, geef dan een theoriecursus als cadeau. Dit is misschien een minder leuk cadeau dan de bovengenoemde cadeaus maar het kan die persoon wel op weg helpen naar een rijbewijs.

Geplaatst op

Groen gras gazon van de allerhoogste kwaliteit

Gazon

Heb je een tuin met veel gras? Dan wil je natuurlijk dat het gras er mooi uitziet en gezond blijft zonde bruine of kale plekken. Maar hoe kunt je het gras nu het beste onderhouden?

Dat begint bij de juiste graszoden kopen, want er zijn vanzelfsprekend verschillende soorten gras en dus ook graszoden. Schaduwgras doet het minder in de volle zon, en gewoon gras minder in de schaduw. Speelgras is ook weer heel wat anders.

Koop je de graszoden bij de juiste leverancier dan zal hij of zij het daar met u over hebben. De juiste graszoden blijven dan ook langer gezond.

Door het goed onderhouden van het gazon kan het gazon intensiever gebruikt worden. Een gazon moet goed onderhouden worden zodat dit langer mee kan gaan.

Hoogte van het gras

De normale grashoogte is drie tot ongeveer vijf centimeter hoog. Maar bij droog weer of wanneer het gazon in de schaduw ligt, kan het verstandig zijn dit langer te houden. Dit omdat het gras dan de voedingsreserve in het blad kan gebruiken. In de periode van eind augustus en begin september kan het gras beter kort gehouden worden. De langpootmug legt dan eitjes, de zogenoemde Emelten (een grasziekte ) en hierdoor kan het gras verkleuren.

Verwijder bladeren en onkruid van uw gras

Voor optimaal onderhoud van uw gazon is het belangrijk dat in de herfst de bladeren van uw gazon verwijdert worden. Ook het onkruid verwijderen is beter voor het gras. Zo verstikt het gras niet en blijft uw gras gezond.

Dat onkruid dat in het gras groeit kun je er het beste uithalen met een klein mesje. Dat voorkomt dat je er bij het uittrekken ook veel gras uittrekt. Dan zou je dus weer kale plekken in het gras krijgen.

Geplaatst op

Opening webshop? Zo organiseer je dat!

Bij het openen van een webshop is het belangrijk om direct veel bezoekers te krijgen. Een goede opening is op verschillende manieren te doen bij een webshop. Het kan zelfs een offline event zijn als je dit wenst. Het is belangrijk om met de hosting service de opening wel goed te bespreken. Bij de opening kan er immers een hele golf aan bezoekers komen. Door vooraf de provider in te lichten is het mogelijk om problemen te voorkomen. Ze kunnen dan bijschakelen als het nodig is. Wel een fijne gedachte.

Een online opening

Het is mogelijk om met een webinar of livestream de webshop te openen. Kondig het grootst aan op het internet. Zorg voor veel promotie en aandacht voor de webshop. Kondig van te voren aan dat er speciale acties zijn op de dag van de opening. Werk ernaartoe en maak er een bijzondere dag van. Het is een idee om een rad van fortuin te plaatsen op de webshop. Ook kun je ervoor kiezen om ieder uur wat weg te geven of een speciale actie te houden. Door de website bezoekers warm te ontvangen bij de opening is de kans groot dat ze weer terug komen. Ook zullen ze de webshop promoten bij anderen.

Omzet scoren

Het is belangrijk bij de opening van de webshop om snel veel klanten te krijgen en omzet te scoren. Het is daarnaast wel belangrijk om aan de lange termijn te denken. Wanneer het echter op halve kracht moet beginnen zal het succes op zich laten wachten. Zorg ervoor dat de webshop een sterke lancering kent om daarna met de juiste kracht door te gaan. Koop meer bezoekers en doe meer aan zoekmachinemarketing om zo het succes vast te houden. Het is goed om veel mensen blij te maken met de producten uit de webshop.