Hoe bestrijdt u draadalg

Op Vijverhandboek.nl vindt u alle informatie omtrent uw vijver, waaronder hoe bestrijdt u draadalg het beste. Op de website vindt u meer dan tweehonderd pagina’s met informatie. Niet alleen is alles omschreven in de tekst maar maken wij ook gebruik van vele afbeeldingen om de informatie te verhelderen. Op onze site hanteren wij vier thema’s.  Ontwerp en aanleg, het inrichten van uw vijver, onderhoud van uw vijver en tot slot, vijver problemen oplossen. Draadalgen vindt u onder ‘vijver problemen oplossen’. Pannenkoekenplant XL in ELHO sierpot (wit)

Draadalg tweeledig bestrijden

Op Vijverhandboek.nl vindt u informatie om draadalg tweedelig te bestrijden. Hiermee bedoelen wij dat het niet voldoende is om alleen de huidige algen in uw vijver te doden. Het is belangrijk om ook meteen het achterliggende probleem aan te pakken. Voordat u de algen wilt doden, is het belangrijk om de draadalgen eerst te herkennen. In principe is dit niet heel lastig omdat het een zeer kenmerkend uiterlijk heeft maar toch omschrijven wij de algen voor u. De algen zien eruit als lange slierten in uw vijver die zich bevinden tussen de zuurstofplantjes of aan de wand van de vijver. De algen voelen vaak zacht en zijn slijmerig. Als u eenmaal de algen wilt doden dan kunt u dit het beste doen door eerst zoveel mogelijk draadalgen weg te halen met bijvoorbeeld de hand of met een hark. De overgebleven algen en sporen hiervan kunt u verwijderen met een draadalg bestrijden, deze kunt u ook bestellen op onze website. Eén van onze draadalg bestrijders is bijvoorbeeld de zogenaamde draadalg-in-één. Dit product bestaat uit een fosfaatbinder om de voedingsstoffen voor algen weg te nemen (waardoor de algen sterven) en het middel bestaat ook direct uit een middel voor het verhogen van het waterhardheid. Zo wordt ook één van de mogelijke oorzaken aangepakt. https://tc.tradetracker.net/?c=17245&m=12&a=383557

Wat kan een andere oorzaak zijn van draadalgen?

Een andere oorzaak van draadalgen in uw vijver kan zijn dat het water te voedselrijk is. Dit kan komen doordat u te weinig zuurstof planten in uw vijver heeft geplaatst. Dit zorgt voor een toename aan draadalgen in uw vijver. U kunt dit probleem dus oplossen door meer of meer verschillende zuurstofplanten te plaatsen. Kijk voor meer tips op vijverhandboek.nl.

 

De waardering van boeket4u.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.4/10 gebaseerd op 10 reviews.