Gelegenheids tips

Boeketje bloemen

 

Bij het kiezen van een boeketje verse bloemen voor jezelf of een geliefde, zijn er veel soorten om te overwegen. Ten eerste wilt u nadenken over  welke  bloemen u in een boeket wilt. Een romantisch jubileum kan om rode rozen vragen, terwijl een verjaardag iets levendig en feestelijks zou kan vragen. Welke bloemen u ook kiest, het is echter belangrijk om te overwegen hoe u ervoor kunt zorgen dat ze zo lang mogelijk meegaan. Het vaasleven van een boeket is grotendeels afhankelijk van de verzorging thuis. Maar het kiezen van de juiste bloemen kan ook een enorm verschil maken. Dit is waar u op moet letten bij het kopen van bloemen om ervoor te zorgen dat ze zo vers mogelijk zijn: Bloemen bezorgen bekijk de boeketten in 360

Bij het kopen van een boeketje verse bloemen, moet u eerst de knoppen inspecteren. Hier zijn een paar dingen waar u op moet letten: controleer eerst de bloembladen op verkleuring of verwelking. Dit kunnen allemaal tekenen zijn dat de bloemen hun top versheid voorbij zijn. Controleer vervolgens de binnenkant van de bloemen op zaden. Verse bloemen voor boeketten moet men snijden voordat ze de kans krijgen om zaad te produceren. Dus als je er een ziet, betekent dit dat de bloemen niet zo lang meegaan. Onthoud ten slotte dat hoe strakker de knop, hoe verser de bloemen zijn, want bloemen zullen zich openen en bloeien hoe langer ze in de vaas staan. 

Nadat je de verse bloemen zelf hebt geïnspecteerd, bekijk je de stengels. Deze moeten groen en stevig zijn – als ze buigen of breken, zullen de bloemen veel eerder verwelken. Zorg er ook voor dat de uiteinden van de stengels groen of wit zijn. Als de uiteinden bruin, geel of gerafeld zijn, weet je dat ze niet zo vers zijn. 

Net als bloemblaadjes moeten de bladeren langs de stengel gezond en groen zijn. Als ze bruin en verwelkend zijn – of als er vlekken langs de stengel zijn waar de bladeren al zijn verwelkt en eraf zijn gevallen – gaan de bloemen niet zo lang mee.De meeste bloemen houden van schoon en voedselrijk water. 

Plaats snijbloemen nooit in de buurt van vers fruit, omdat ze ethyleengas produceren dat het leven van de bloemen verkort.

Een verse snijbloem is een bloem die uit de plant wordt gesneden, doornen wordt bijgesneden en klaar is om in een vers bloemstuk te worden gebruikt. 

 

TuinTuin

De waardering van boeket4u.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.4/10 gebaseerd op 10 reviews.