Gazon met veel gras

Heb je een tuin en gazon met veel gras? Dan wil je natuurlijk dat het gras er mooi uitziet en gezond blijft zonde bruine of kale plekken. Maar hoe kunt je het gras nu het beste onderhouden?

Dat begint bij de juiste graszoden kopen, want er zijn vanzelfsprekend verschillende soorten gras en dus ook graszoden. Schaduwgras doet het minder in de volle zon, en gewoon gras minder in de schaduw. Speelgras is ook weer heel wat anders.

Koop je de graszoden bij de juiste leverancier dan zal hij of zij het daar met u over hebben. De juiste graszoden blijven dan ook langer gezond. https://www.tuinplant.nl/plantjes/?tt=8892_12_383557_&r=%2F

Door het goed onderhouden van het gazon kan het gazon intensiever gebruikt worden. Een gazon moet goed onderhouden worden zodat dit langer mee kan gaan.

Hoogte van het gras

De normale grashoogte is drie tot ongeveer vijf centimeter hoog. Maar bij droog weer of wanneer het gazon in de schaduw ligt, kan het verstandig zijn dit langer te houden. Dit omdat het gras dan de voedingsreserve in het blad kan gebruiken. In de periode van eind augustus en begin september kan het gras beter kort gehouden worden. De langpootmug legt dan eitjes, de zogenoemde Emelten (een grasziekte ) en hierdoor kan het gras verkleuren. https://boeket4u.nl/planten-online-bestellen-vanuit-huis/planten-groene-planten-gratis-levering/

Verwijder bladeren en onkruid van uw gras

Voor optimaal onderhoud van uw gazon is het belangrijk dat in de herfst de bladeren van uw gazon verwijderd worden. Ook het onkruid verwijderen is beter voor het gras. Zo verstikt het gras niet en blijft uw gras gezond.

Dat onkruid dat in het gras groeit kun je er het beste uithalen met een klein mesje. Dat voorkomt dat je er bij het uittrekken ook veel gras uittrekt. Dan zou je dus weer kale plekken in het gras krijgen.

De waardering van boeket4u.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.4/10 gebaseerd op 10 reviews.