Verzorgingstips voor planten

Kamerplanten kunnen een mysterie lijken als je niet weet hoe je ze moet verzorgen.

De informatie is binnen handbereik en wordt het gemakkelijk om meer te weten te komen over uw plant, te ontdekken wat deze nodig heeft en er het meeste uit te halen. Een goede verzorging beloont je met een gezonde kamerplant die jarenlang een bron van trots en vreugde zal zijn.

De planten die wij online verkopen via Boeket4u.nl zijn allemaal eenvoudig te verzorgen, en worden in een speciale beschermende verpakking naar onze klanten verzonden. U kunt er dus vanuit gaan dat de plant die u ontvangt kwalitatief zeer sterk is en dat u er lang plezier van heeft. Toch kunt u met de info verzorging van planten ervoor zorgen dat uw nieuwe plant nog veel langer mooi blijft en dat u er dus langer plezier aan beleeft.

Enkele tips om ervoor te zorgen dat uw planten gezond en mooi blijven:

  • Schone bladeren. Geef planten het licht dat ze nodig hebben om te groeien door opgehoopt stof op gebladerte te verwijderen. Reiniging helpt ook om insecteneieren kwijt te raken. Gebruik een vochtige doek om de bladeren voorzichtig aan de boven- en onderkant af te vegen. Fijn gebladerte is moeilijk schoon te vegen, dus bespuit ze gewoon met lauw water om stof te verwijderen.
  • Verpotten. De lente is de beste tijd om planten te verpotten, omdat ze aan hun meest krachtige groeiperiode beginnen. Als er wortels uit de pot groeien, geef ze dan wat meer ruimte. Volg deze stappen voor het verpotten van kamerplanten .
  • Controleer op bugs. Bekijk de stengels en bladeren van planten minstens één keer per week. Kijk ook onder bladeren, dat is een favoriete schuilplaats voor kleine beestjes. 
  • Snoeien. Snijd dode bladeren of bloemen af. Ze zien er niet alleen lelijk uit, maar ze kunnen ook schimmels en insecten aantrekken. Uitgebloeide bloemen afsnijden stimuleert meer bloemen.
  • Spoel zouten weg. Verwijder de witte, knapperige aanslag op de potmix door langzaam lauw water over de potmix te gieten. Laat water door de pot lopen en giet dan meer water. Leeg de opvangbak. U kunt deze taak overslaan als u aan het verpotten bent.
  • Bemesten. Door meer daglicht groeien kamerplanten sneller. Als u uw planten voor de winter niet meer bemest, is het tijd om opnieuw te beginnen.

Bloeiende planten en groene planten.

Een plant is een plant zult u waarschijnlijk denken, toch maken wij bij onze verzorgingstips even onderscheid tussen bloeiende en groene planten. Bloeiende planten doen het namelijk goed in een omgeving met veel licht terwijl groene planten wat minder licht nodig hebben. Ook hebben bloeiende planten bijna iedere dag water nodig terwijl groene planten het met één a twee keer per week prima af kunnen. Planten doen het ook langer als zij regelmatig bemest worden. Een bloeiende plant heeft ieder half jaar wat extra grondstoffen nodig. De groene planten kunnen in de zomer iedere week wel wat extra mest ecostyle gebruiken, in de winter is ééns per maand voldoende.

 

Een orchidee met wat extra verzorgingstips!

Een orchidee is een zeer geliefde plant, wij verkopen veelvuldig orchideeën in onze webwinkel in de meest variërende kleuren. Daarom kiezen we ervoor om u nog wat extra verzorgingstips mee te geven voor deze favoriete plant. Een Orchidee houdt van een lichte plaatst maar zet deze plant in de zomer niet in de felle zon. Een orchidee houdt van een dompelbadje het liefst zo iedere 7 tot 10 dagen. Staat de verwarming aan? Besproei dan de bladeren regelmatig met de plantenspuit. In de winter kan de Orchidee ééns in de maand wel wat extra voeding gebruiken in de zomer graag twee keer per maand.

Sinds de ontdekking van tropische landen met hun weelderige tropische flora , hebben exotische planten hun weg gevonden over de oceanen. De bedoeling was om degenen onder ons die in koudere streken leefden, een voorproefje van de tropen te geven. In feite zijn tropische planten nog nooit zo populair geweest als nu. En zijn ze de ideale kamerplanten dankzij hun liefde voor warme, vochtige omstandigheden.

Exotische planten

Als u op zoek bent naar een tropische plant die exotische schoonheid in uw huis zal brengen, hoeft u niet verder te zoeken. Boeket4u heeft een uitgebreid assortiment exotische planten die makkelijk te verzorgen zijn. Deze Monstera Deliciosa is een prachtige tropische klimplant die uitgroeit tot een mooie volle struik. De naam ‘gatenplant’ dankt de plant aan de speciale vorm van de bladeren, vol met gaten. De Monstera is ook een sterk luchtzuiverende plant. De Monstera is niet voor niets een bron van inspiratie in de mode- en kunstwereld. De monstera is één van de meest populaire kamerplanten van dit moment vanwege zijn luchtzuiverende kwaliteiten.

De waardering van boeket4u.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.4/10 gebaseerd op 10 reviews.