Info over de orchidee

De orchidee is een buitengewoon populaire plant , daarom ook meer informatie over deze bijzondere plant. Men noemt de orchideeën  soort ook wel de koningin van de planten, en wat ons betreft is dat zeker terecht! Deze bloeiende plant past namelijk in ieder interieur, is eenvoudig te verzorgen, heeft een elegante uitstraling en er komen een paar keer per jaar prachtige bloemen in. Deze orchidee, koningin van de planten draagt haar naam met alle eer.

Wereldwijd zijn er ruim 25.000 orchideeën soorten bekend. De meest bekende is de Phalaenopsis. Meer info over de orchidee : lees verder.

De juiste omgeving voor een orchidee

De orchidee, koningin van de planten gedijt het beste boven een temperatuur van vijftien graden. Staat de orchidee in een te koude omgeving of heeft u de plant teveel water gegeven of te weinig licht? Dan vallen de knoppen eraf. Kou zorgt er namelijk voor dat de wortels niet meer actief zijn. Zet een orchidee op een lichte plek, niet in de tocht of het directe zonlicht en niet op de verwarming of kachel. Zorg daarnaast dat de fruitschaal ver weg staat! Fruit produceert stofjes waardoor de bloemen van de orchidee snel verouderen.

Een orchidee water geven   

Een orchidee heeft niet zoveel water nodig. Over het algemeen is één keer in de tien dagen water geven voldoende. Pas als de grond redelijk droog is en als de wortels grijs kleuren, heeft de orchidee water nodig. In een niet doorzichtige pot zijn de wortels niet te zien. U kunt dan gebruik maken van bijvoorbeeld een satéprikker of ander stokje. Steek het stokje in de grond en haal deze er weer uit. Is het stokje vochtig? Dan heeft de orchidee nog voldoende water. Lees verder voor meer info over de orchidee.

De bloeiperiode van de orchidee

De meeste orchideeën bloeien één keer per jaar zo’n 8 weken lang. Er is één uitzondering en dat is de Phalaenopsis Orchidee, koningin van de planten. Deze Orchidee bloeit gemiddeld 4 maanden lang en dat vaker per jaar! Deze orchidee soort staat beter bekend als de vlinderorchidee of de maanorchidee en is de meest populaire orchidee.

De orchidee vermeerdert zichzelf!

Het kan zijn dat er aan de stengel van een orchidee plotseling nieuwe bladeren en wortels groeien. De plant is zichzelf aan het vermeerderen! Wacht tot er een aantal bladeren aan de stengel zitten en tot er ongeveer 4 luchtwortels zijn gegroeid. Snij dan het plantje van de stengel af en pot hem in orchideeën grond. Uiteraard kunt u de nieuwe orchidee plant ook aan de stengel laten doorgroeien als u dat wenst.

Een orchidee af en toe verpotten

U kunt in de tuinwinkels speciale orchideeën grond kopen. Deze grond bestaat uit houtschors en turf. Het is verstandig om iedere drie jaar de orchidee te verpotten zodat deze weer fris verder kan groeien en bloeien. Verwijder bij het verpotten voorzichtig de slechte wortels en zet de plant in de verse orchideeën grond. Ook de luchtwortels van deze plant mogen bedekt worden.

Beestjes op de orchidee

Wordt uw orchidee geteisterd door kleine beestjes? Dat is niet fijn, gelukkig kan het ongedierte bestrijdt worden met biologische bestrijdingsmiddelen die verkrijgbaar zijn in de tuinwinkels. Het ongedierte dat kan voorkomen op orchideeën zijn: wolluis, schildluis, spint, bladluis, dopluis en slakken.

Geurende orchideeënsoorten

Niet alle orchideeën verspreiden een bloemengeur. Enkele soorten doen dat wel, onder andere de Miltonia, Oncidium Ornithorhynchum, Cymbidium, Cattleya, Dendrobium Nobilé en de Dendrobium Kingianum. De meest bekende Orchidee is de Phalaenopsis, niet vanwege zijn geur maar vanwege zijn zeer lange bloeiperiode.

Boeket4u.nl is gek op orchideeën en verkoopt ze in de webshop

Ook wij van Boeket4u.nl zijn gek van orchideeën. Deze prachtige plant mag dus niet ontbreken in onze webshop. Klik hier om naar ons orchideeën aanbod te gaan!

https://boeket4u.nl/product/dendrobium-sa-nook-bl-happiness/

De waardering van boeket4u.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.4/10 gebaseerd op 10 reviews.