tuinplanten

tuin planten

Tuinplanten

Planten zijn als mensen, elk heeft zijn eigen persoonlijkheid. Sommige zijn behoorlijk opvallend en opzichtig, terwijl andere bescheiden en betrouwbaar zijn. Voor tuinders is het plezier om de verschillende persoonlijkheden van de planten die ze kweken te leren kennen.

Tuinplanten selecteren is een ontdekkingsreis. Het is natuurlijk heel fijn wanneer u de juiste plant voor de juiste plek vindt. Of u nu een volledig nieuw ontwerp voor uw tuin begint of gewoon op zoek bent naar  seizoensgebonden planten, u  moet rekening houden met de behoeften van de plant en de look die u probeert te bereiken. Pas op dat je niet alles kiest wat je leuk vindt , maar begin met een plan zodat je uiteindelijk kleuren en vormen krijgt,  die een ​​samenhangend geheel  creëren.

Bij het ontwerpen met planten zijn er veel verschillende benaderingen. Heel veel tuiniers geven de voorkeur aan de manier van tuinplanten in goed geplande bedden, terwijl anderen het leuk vinden om vaste planten en grassen te gebruiken voor een meer natuurlijke uitstraling. Besteed wat tijd aan het bepalen welke plantbenadering het beste bij uw smaak en huis past voordat u planten uitkiest.

Een prachtige tuin kost tijd, moeite, geld en onderhoud. Beginnen met een goed tuinplan kan helpen om al die dingen te verminderen. Nadenken over uw tuin of tuin voordat u aan het werk gaat, kan een verenigd gebied creëren dat uw huis accentueert en jarenlang plezier biedt.

Tips:

Hoe groot of klein uw tuin ook is, er is altijd ruimte voor nog één plant! Je kunt elk voorjaar verschillende soorten eenjarigen planten of veranderen wat je in je bloembakken doet om je tuin nieuw en interessant te houden. Maar de ruggengraat van uw landschap moet een mix zijn van vaste planten, struiken en bomen voor het hele jaar door kleur en interesse. Voordat u koopt, moet u ervoor te zorgen dat een plant Acer ‘Manyo-no-sato’   de winter in uw klimaat kan overleven.

Let dan voor het planten op hoeveel zon of schaduw een deel van uw tuin ontvangt. Volle zon betekent meer dan 6 uur direct zonlicht, terwijl halfzon ongeveer de helft is. Volle schaduw betekent dat een gebied geen directe zon krijgt, of slechts een klein beetje ochtendzon.Volg het plantlabel of de beschrijving, want je kunt er niet omheen: zonaanbidders hebben zon nodig om te bloeien, terwijl schaduwliefhebbers verschroeien in de hete zon.

Overweeg de factoren die van invloed zijn op hoe u uw tuin inricht – zonlicht, schaduw, wind, afvoer, toegang tot water, voetgangerspatronen – en de balans tussen gazon, struiken, bloemen en groenten. Een landschapsanalyse die rekening houdt met deze en andere factoren is een belangrijke eerste stap in tuinplanning. Wagner Palm met pot

http://royalfloraholland.com