Wat betekent de kleur van de roos voor ons?

De meest populaire bloem

Rozen zijn de meest populaire bloemen ter wereld. Rozen voegen elegantie, klasse en schoonheid toe aan de omgeving. Velen van ons associëren rozen met romantiek. Vooral de rode roos is het symbool van liefde.  Bloemen, met name rozen, worden gebruikt om de vele emoties die we voor elkaar hebben over te brengen. Zeg het met een bloemetje, ik hou van je of het spijt me : rozen geven is de perfecte manier om uw gevoelens tot uitdrukking te brengen.

Als je  een bosje rozen voor iemand moeten kopen , weet je ook dat er veel verschillende kleuren zijn om uit te kiezen. Hoewel het misschien een verschil in voorkeur lijkt, kunnen de betekenissen van kleuren eigenlijk een grote rol spelen in de boodschap die u iemand wilt geven. Rozen ziet men doorgaans als een uiting van liefde, maar bij de keuze is de betekenis achter de kleur van de roos enorm verschillend. Als je eenmaal hebt besloten dat het geven van een roos de juiste boodschap is, wil je met behulp van de onderstaande uitleg overwegen welke kleur je gevoelens het meest nauwkeurig weergeeft!

De kleur van de roos en haar betekenis

Hier is een uitstekende beschrijving van elke kleur en wat deze symboliseert.

Rood

 

Niets zegt ‘ik hou van jou’ meer dan een klassieke rode roos.

Rood is de kleur van genegenheid, passie, romantiek en verlangen. Een rode roos weerspiegelt ook schoonheid. Het is een universeel symbool van liefde, waardoor het een perfect cadeau is voor je partner op jubilea, verjaardagen of zelfs op een willekeurige dag. 

Geel

Gele rozen zijn levendig van kleur en worden traditioneel gegeven om vriendschap te symboliseren . Gele rozen zijn een geweldig cadeau bij het vieren van een mijlpaal in het leven van familie of een vriend.


Wit

Wit is altijd een symbool geweest van zuiverheid, onschuld  Om die reden worden witte rozen vaak gegeven op bruiloften en andere ceremoniële gelegenheden zoals doopfeesten.

Witte rozen kunnen echter ook worden gegeven als een teken van respect of herinnering. Het is een manier om te zeggen “Ik denk aan je”.

Oranje

Misschien wel de leukste van alle kleuren, oranje rozen, betekent passie en enthousiasme. Stuur oranje rozen naar iemand die aan een nieuwe carrière begint of om goede reis te wensen.

Oranje is op zichzelf een heldere en energieke kleur, en dat is precies de boodschap die het overbrengt. Als je je de laatste tijd somber voelt, pak dan een prachtig oranje boeket in voor wat positieve energie. Ze drukken ook trots en fascinatie uit. 


Roze

 Roze rozen symboliseren dankbaarheid, gratie en vreugde. Over het algemeen suggereren roze rozen een zachtheid in vergelijking met de typische felrode roos. Ze worden gezien als een teken van bewondering wanneer ze aan iemand worden gegeven.

Het geven van roze rozen is een geweldige manier om te bedanken of vreugde te delen in iemands levensgebeurtenis.

De waardering van boeket4u.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.4/10 gebaseerd op 10 reviews.