De beste kamerplanten en hoe ze te verzorgen

 

Verzorgingstips voor planten

 

Overleven uw planten het niet altijd?  Hier volgen enkele verzorgingstips voor planten.

Sommige mensen hebben magische vingers als het gaat om het verzorgen van kamerplanten, terwijl anderen het gevoel hebben dat ze alleen maar naar de plant hoeven te kijken en de plant is al dood.

Gelukkig hebben we om raad gevraagd om erachter te komen hoe vaak je enkele van de meest populaire kamerplanten water moet geven en waar ze in huis moeten staan. Of je nu een beginner bent en je wilt een makkelijk te verzorgen plant,  Boeket4u  heeft de makkelijke exemplaren.  De meeste zijn bekende planten.

De beste manier om voor uw planten te zorgen, is om aan hun behoeften te voldoen door hun natuurlijke omgeving na te bootsen.

Het merendeel van de kamerplanten die wij verkopen zijn tropisch en subtropisch. Ze komen uit warme klimaten, meestal met een hoge luchtvochtigheid, korte perioden van extreme regenval, vruchtbare grond en veel biodiversiteit.

Hier leggen we uit wat u moet weten over de verzorging van uw kamerplanten.

 

 

 

Wat zijn de voordelen van kamerplanten?

Waarom is het goed om kamerplanten in huis te kweken? Allereerst zijn kamerplanten goed voor je gezondheid. De simpele handeling om voor ze te zorgen, brengt je in beweging en de beloning van het verzorgen en het zien groeien, geeft je een gelukkig gevoel.

Wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen dat het hebben van kamerplanten in huis zowel onze mentale als fysieke gezondheid verbetert. Het is aangetoond dat de aanwezigheid van kamerplanten het stressniveau verlaagt en de stemming verbetert.  Fysiek kan jezelf omringen met kamerplanten. De bloeddruk, vermoeidheid en zelfs hoofdpijn verminderen.

Een ander voordeel van kamerplanten is simpelweg dat ze er aantrekkelijk uitzien en diepte en kleur  toevoegen aan de woonkamer.

 

 

 

 

 

Hoe zorg je voor kamerplanten?

 

Alle kamerplanten hebben net iets andere omstandigheden nodig om gezond te blijven en daarom verschilt de verzorging van plant tot plant. De meeste kamerplanten houden van lichte plekken en het liefst uit direct zonlicht. Als uw kamerplant er ongelukkig uitziet, verplaats hem dan naar een andere plek met een andere lichtniveau. 

Over het algemeen groeien kamerplanten die in Nederland zijn gekweekt het beste bij temperaturen tussen 16-24°C, dus probeer ze in kamers te houden die in de winter niet te koud zijn. Houd ze uit de buurt van tocht en de radiator. Sommige kunnen in de winter koelere temperaturen overleven en wel tot 10°C.

Water geven

Onnodig te zeggen dat de hoeveelheid water die u uw kamerplanten geeft, hun gezondheid ten goede komt. Sommigen houden ervan om bijna constant vochtig te zijn, hoewel kamerplanten nooit volledig in drassige grond mogen zijn. Andere kamerplanten, zoals cactussen en aloë vera, drogen graag volledig uit voordat u ze weer water geeft.

Ongeacht hoeveel water er nodig is, vrijwel alle kamerplanten hebben baat bij het besproeien.

De meeste kamerplanten komen over het algemeen uit warmere en vochtigere omgevingen zoals Zuid-Amerika. Het is  een goed idee om bepaalde kamerplanten in badkamers en in de buurt van keukens te plaatsen, waar de lucht vochtiger is. 

 

 

Moet je kamerplanten bemesten?

Met uitzondering van enkele soorten kunnen kamerplanten zonder plantenvoeding overleven. Als je ze af en toe een beetje vloeibare mest geeft tijdens de groei, worden ze mooier en krijgen uw planten een flinke boost.

Enkele afbeeldingen van makkelijk te verzorgen planten.
Sansevieria laurentii XXS kamerplant in terracotta bloempot Vatricania cactus guentheri M kamerplant Share on facebook Facebook Share on twitter Twitter Share on linkedin LinkedIn Share on pinterest Pinterest
De waardering van boeket4u.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.4/10 gebaseerd op 10 reviews.