Waarom bloemen sturen een geliefde traditie is

Bloemen versturen in Nederland

In deze moderne tijd worden bloemen beschouwd als een attent en mooi geschenk, maar de meesten van ons weten niet waarom dat is of wanneer het geven van bloemen aan onze dierbaren begon. Over het algemeen beschouwen culturen over de hele wereld bloemen als een belangrijk onderdeel van onze cultuur. Laten we de geschiedenis van deze traditie ontdekken en waarom deze tot op de dag van vandaag nog bestaat.

Verschillende culturen hebben ook verschillende betekenissen voor dezelfde bloemen. De kleur wit symboliseert rouw in de meeste Oost-Aziatische landen, maar in Europese landen is wit de kleur van zuiverheid. Je zou geen witte rozen willen geven op een Chinese bruiloft, of je zegt eigenlijk dat hun huwelijk niet zal slagen. Of het nu gaat om het tonen van je liefde aan iemand, het sturen van condoleances, het tonen van dankbaarheid of de geboorte van een baby, bloemen zeggen het prachtig. En om deze reden zijn ze een onmisbaar onderdeel van de cadeau cultuur. De roos is mogelijk de beroemdste bloem ter wereld en de meest populaire bloem om cadeau te doen. 

Rozen hebben verschillende betekenissen

  • Een gele roos symboliseert vreugde en vriendschap. Wil je een vrolijk bericht sturen, dan zijn gele rozen de beste keuze.
  • Witte rozen symboliseren zuiverheid.
  • Een rode roos symboliseert passie en romantiek. Stuur een dozijn om te zeggen: “Ik hou van jou”.
  • De roze roos symboliseert onschuld.
  • De Blauwe Roos  is een symbool van het onbereikbare.
  • Stuur Oranje Rozen om je verlangen en passie te tonen.
  • Een bos rode en witte rozen staat voor eenheid en een band om bij elkaar te blijven.
  • Geef perzikkleurige rozen cadeau om je waardering te tonen.
  • Stuur creme-kleurige rozen om je charme  te tonen.

Bloemen en Planten geleverd in heel Nederland

Bloemen en planten  zijn tijdloos en worden al eeuwen gebruikt om emoties uit te drukken. Ze spelen bij alle gelegenheden een rol, van het uiten van medeleven tot het vieren van de geboorte van een baby, een verjaardag, huwelijk of het tonen van liefde.

Onze boeketten worden handgebonden met de bloemen die beschikbaar zijn in dat seizoen. De kwaliteit en de hoeveelheid bloemen zijn gelijk aan de bos bloemen die u op de website bestelt.

Orchideeën

Phalaenopsis , of vlinder orchideeën, zijn de meest populaire orchideeën, met exotische bloemen, die heel lang bloeien.  Ze zijn gemakkelijk te verzorgen en groeien goed in huis. Orchideeën zijn een prachtig cadeau voor elke gelegenheid

Je kunt ze laten bezorgen als een verjaardagscadeau, housewarming cadeau of om je bureau op te vrolijken.

Orchideeën zijn een prachtig cadeau voor elke gelegenheid en met hun delicate bloemen in felle kleuren zijn ze een geweldig alternatief voor verse snijbloemen. Orchideeën voegen een vleugje verfijning en elegantie toe aan elke kamer en vormen een prachtig middelpunt op elk bureau.

Het mooie van deze plant is dat je ze kunt laten bezorgen voor bijna elke speciale gelegenheid als cadeau.

De waardering van boeket4u.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.4/10 gebaseerd op 10 reviews.